יום ראשון, 3 באוגוסט 2014

פסטה, ברוקולי, אגוזים ושקדים בניחוח לימון


"לָמָּה-לִּי רֹב-זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה, שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים; וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים, לֹא חָפָצְתִּי"

שבת חזון, השבת שלפני ט' באב, היא שבת בר המצווה של בני. גם אם תעירו אותי באמצע הלילה (כולל אזעקות בשש בבוקר בשבת), אוכל לשיר את ההפטרה היפהפייה, פרק א' בישעיהו, ששר לפני עשר שנים.

לפני הצום ואחרי הצום, הכי מתאים לי לאכול פסטה. המנה הזו קלה ומהירה להכנה, וטעימה גם כשהיא קרה, כתוספת לסלט.


 רכיבים
500 גרם פסטה
300 גרם ברוקולי קפוא
3 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
6 עלי מרווה טריים או מיובשים, קצוצים
שליש כוס פקאנים או אגוזי מלך
שליש כוס שקדים פרוסים
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות מיץ לימון

הכנה
ממלאים סיר גדול במים ומרתיחים. מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן, כשמונה דקות. שלוש דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים  את הברוקולי. מסננים היטב.
במקביל, מחממים את השמן במחבת גדולה שתוכל להכיל את כל הפסטה (אני משתמשת בווק). מוסיפים את המרווה הקצוצה, מטגנים כחצי דקה ומוסיפים את השום הפרוס. מטגנים דקה ומוסיפים את השקדים והפקאנים. מטגנים בעדינות עד שהפסטה מוכנה, ומוסיפים אותה ואת הברוקולי, מסוננים. מערבבים במחבת, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומוסיפים את מיץ הלימון. מגישים.
נ"ב: אם לא אוהבים ברוקולי, אפשר להשתמש באפונה קפואה או בשעועית ירוקה קפואה.


מטגנים את האגוזים והשקדים


 הקערה היפהפייה מעשה ידי הארכאולוגית המוכשרת קרני גולן



 "צִיּוֹן, בְּמִשְׁפָּט תִּפָּדֶה; וְשָׁבֶיהָ, בִּצְדָקָה."

2 תגובות:

  1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  2. מנה כיפית, זריזה ומשביעה. אהבתי את השימוש במרווה

    השבמחק