יום שני, 6 באוקטובר 2014

קישוארמה: קישואים סטייל שווארמה

אני מאד אוהבת ארוחות שמכינים בקלות מרכיבים מעטים וזמינים. אחייני הסטודנט המוכשר, שלומד בירושלים וגר ליד שוק מחנה יהודה, המציא את ה"קישוארמה" הזו  ושיתף אותי במתכון. מרגע ששמעתי על פרוסות הקישואים המוקפצות בכרכום וכמון, סטייל "שווארמה", לא הפסקתי לחשוב על המנה, וממש דמיינתי אותה בפיתה, עם הרבה טחינה. למרבה השמחה, התוצאה תאמה את הציפיות ואף עלתה עליהן. אפשר להאריך בטיגון עד שפרוסות הקישואים מתרככות מאד, ואפשר להפסיק כשהן עדיין פריכות "אל דנטה". הקישוא הוא ירק דל קלוריות, עשיר בוויטמין A ובאשלגן וטעים מאד! 
כשמגישים את ה"קישוארמה" עם טחינה, המנה גם משביעה וגם מזינה.

לדעתי שווה להשקיע בשורש כרכום טרי (ולשמור במקפיא) ובזרעי כמון שכותשים לבד, אבל אני בטוחה שגם עם אבקת כרכום ואבקת כמון, או אפילו עם "תערובת לשווארמה" הקישואים יהיו מעולים.



 "עם קישוא טעים יא מאמא"
זה כל מה שצריך: קישואים, בצל, תבלינים


רכיבים
(למנה אחת גדולה מאד או שתיים בינוניות)

כף וחצי שמן חמניות
1 בצל בינוני
3 קישואים קטנים 
חצי כפית זרעי כמון
1 סנטימטר שורש כרכום טרי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי

הכנה 
חוצים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
חוצים כל קישוא לאורך ופורסים לפרוסות דקות.
קולים את הכמון במחבת עד שיעלה ריח נעים, מעבירים למכתש וכותשים בעלי.
מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה, ללא מכסה.
מגררים את הכרכום בפומפיה דקה ומוסיפים למחבת עם הכמון הכתוש. ממשיכים לטגן עד שהבצל מצהיב. מוסיפים את הקישואים.
מטגנים ומערבבים עד שהקישואים מתרככים. אם רוצים קישואים ממש רכים, מכסים ומעבירים ללהבה קטנה. זה עניין של טעם או רעב או סבלנות: פריכים או ממש ״סמרטוטיים״, כך או כך הם מעולים.



מגישים בפיתה עם טחינה, ירקות, צ'יפס וחמוצים, או מעל אורז לוהט, בליווי טחינה או עמבה.




6 תגובות:

  1. נשמע מאממםםם! תעשי לנו לסוכה?

    השבמחק
  2. טעים ! והילד הזה הוא... :)

    השבמחק
  3. נהיה לי רוק בפה.... היופי של המנה והתיאור המושלם. טוב גם הילד הירושלמי המושלם
    השריף

    השבמחק
  4. מתכונים מעולים לחלוטין! נוסח הכתיבה, האורגינליות, הצילומים , הקשר למקורות , הדיוק בתאור ההכנה וחוש ההומור המקורי, ללא ספק מוכיחים שתמר כבר חייבת לצאת מתחת המטריה האנונימית שלה ולהפיץ חיים באיזה ספר מתכונים מלהיב! (!!Put me down for one copy (at least!

    השבמחק
    תשובות
    1. ואו, תודה רבה לאנונימי/ת על התגובה המשמחת!

      מחק