יום שני, 20 באוקטובר 2014

אחרי החגים: ימי סלט עם רימונים בניחוח אתרוג

משיוצא שמיני עצרת, נפתחים היומנים ונבדקים התאריכים: מתי החג או החופש הבא? האם "ייפול" לטובה באמצע השבוע, או יתבזבז לנו בשישי-שבת?  אני חוזרת לשגרה, ומשתדלת גם לחזור לאכילה קצת פחות חגיגית, מעט יותר שפויה. את טעם החגים אני משמרת בסלט: מוסיפה לו שפע גרגרי רימון ומתבלת ברוטב מבושם בריבת אתרוגים.





סלט כוסמין וירקות בניחוח אתרוגים


לשתי מנות נדיבות
כדאי לבשל מדי פעם כמות נאה (חצי קילו) של גרגרי כוסמין או חיטה, להקפיא במנות קטנות, ולהפשיר לפי הצורך. 

1 שומר גדול ו/או רבע כרוב אדום
1 פלפל אדום או כתום
2 מלפפונים ירוקים בקליפתם
4 כפות גרגרי כוסמין מבושלים
חצי כוס גרגרי רימון
2 כפות פטרוזיליה או נענע קצוצה

לרוטב בניחוח החגים
1 כף ריבת אתרוגים 
1 כף שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית מלח


הכנה
פורסים את השומר או הכרוב לרצועות דקות. פורסים את המלפפונים לאורכם ופורסים לרצועות. חותכים את הפלפל לקוביות קטנות. מערבבים בקערה בינונית עם הכוסמין והרימונים. מוסיפים נענע או פטרוזיליה  קצוצה. מכינים את הרוטב: מערבלים היטב את כל הרכיבים. יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים.
אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור בצנצנת במקרר. אפשר לחתוך את הירקות מראש ולשמור בקופסא אטומה במקרר.

אפשר להחליף את ריבת האתרוגים בריבת תפוזים.









2 תגובות:

  1. תמר, התמונות מהממות.
    לגבי הסלט, תארגני משלוח (-:

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תודה מרילין! חבל שאי אפשר לפקסס סלט :)

      מחק