יום שני, 24 בנובמבר 2014

לביבות בטטה אפויות, ללא גלוטן

הגיע חודש כסלו, ובמכולת השכונתית כבר מוכרים סופגניות. חנוכה מעבר לפינה! קבלו לביבות אפויות שקל מאד להכין ועוד יותר קל לחסל: בחנוכה ובכל השנה, ליד החנוכיה או בכל מקום בבית.



רכיבים
3 בטטות קטנות (350 גרם)
1 תפוח אדמה בינוני (150 גרם)
3 כפות שקדים טחונים (או עיסה שנשארה מהכנת משקה שקדים)
1 כף בצל מטוגן
1 כפית מלח
1/2 כפית כרכום טרי, מגורר
1/4 כפית ממרח קארי
1 כף שמן
שמן לשימון התבנית והלביבות



הכנה
מקלפים את הבטטות ואת תפוח האדמה. חותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות ואת הבטטות לקוביות גדולות. מאדים עד לריכוך (10 דקות בסיר לחץ). מעבירים לקערה ומועכים היטב. מוסיפים בצל מטוגן, מלח, שקדים טחונים, ממרח קארי ושמן. מערבבים ומשהים לפחות חצי שעה  במקרר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (185 מעלות צלסיוס). לוקחים חצי כף מהעיסה ויוצרים כדור פחוס. מניחים על התבנית וממשיכים עד שנגמרת העיסה.
מסמנים פסים במזלג. משמנים את הלביבות מלמעלה.
אופים רבע שעה, הופכים את הלביבות ואופים עוד עשר דקות.
אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.





בתיאבון!

8 תגובות:

  1. מה אפשר לשים במקום הממרח קארי? אפשר רק תבלין קארי?

    השבמחק
    תשובות
    1. גיתית, את יכולה לשים אבקת קארי או אפילו לוותר. בתיאבון!

      מחק
  2. אפשר לשים חוויג'

    השריף

    השבמחק
  3. שלום, לא כתוב באופן ההכנה להוסיף את השקדים הטחונים. אני מניחה שצריך. האם אפשר שקדים שטחונים בבית או שצריך שקדים טחונים ממש דק מהחנות?

    השבמחק
  4. נכון, כבר מתקנת. אפשר גם לטחון לבד

    השבמחק
  5. האם אפשר להחליף את תפו"א בעוד בטטה. לא אוכלת תפו"א.

    השבמחק
    תשובות
    1. לדעתי התפ''א חשוב למרקם, לא ניסיתי בלי.

      מחק