יום ראשון, 22 בנובמבר 2015

לביבות דלעת ומרווה (ללא גלוטן)


ימי החנוכה מתקרבים בצעדי ענק, ולמרות שמבחינתי מספיק לאטקעס מתפוחי אדמה וסופגניה או שתיים, בכל זאת מתחשק לנסות עוד לביבה כזו או אחרת. את הלביבות האלה הכנתי כשמצאתי במקרר קוביה יפה של דלעת והחלטתי לצמצם, ולנסות מתכון שרכיביו מעטים: דלעת, עשבי תיבול ומעט חמאת בוטנים. התוצאה נהדרת.







רכיבים
ל-25-20 לביבות קטנות 
500 גרם דלעת מקולפת ומגוררת בפומפיה דקה (2 כוסות דחוסות)
4 עלי מרווה גזורים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 כפית מלח
שמן לשימון התבנית

הכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
סוחטים את הדלעת המגוררת מנוזלים. מוסיפים מרווה, בצל ירוק, חמאת בוטנים ומלח ומערבבים היטב.
אם רוצים לביבות קשות יותר, מוסיפים כף או שתיים קמח עדשים/חומוס.
לוקחים מהעיסה בכפית ויוצרים לביבה עגולה. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים עם כל העיסה.
אופים כחצי שעה או עד שהלביבות משחימות ונפרדות בקלות מהנייר.
אפשר לשמור במקרר שלושה ימים ולחמם לפני ההגשה.


לפני האפייה


בתיאבון!


6 תגובות:

  1. מעניין וניראה טעים נורא איך אפשר בלי בוטנים.

    השבמחק
    תשובות
    1. הבוטנים משמשים כאן להדבקה וגם מוסיפים שומן. במקומם אפשר להוסיף כשתי כפות קמח (או קמח נטול גלוטן, או אבקת שקדים) ולהוסיף כף שמן. יש מצב שאפשר להמיר בטחינה גולמית מלאה. בהצלחה.

      מחק
  2. האם אפשר עם חמאת בוטנים חלקה בלי שבבי בוטנים?

    השבמחק
  3. הכנתי את הלביבות אבל....כמות המלח שבמתכון היא אדירה והלביבות יצאו כמעט לא אכילות בגלל היותן כה מלוחות. לדעתי צריך בערך 1/4 כפית מלח.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מצטערת לשמוע! יש מצב שחמאת הבוטנים היתה מלוחה מאד? כי כפית מלח על חצי קילו דלעת זה לא הרבה, ובדרך כלל מעירים לי שהמאכלים שלי לא מספיק מלוחים...

      מחק