יום שני, 8 בפברואר 2016

באק צ'וי מוקפץ עם פרפרי פסטה

ארוחה סופר-מהירה להכנה. במקום הבזיליקום והלימון של הפסטה עם ברוקולי, הקפצתי את הפסטה בטעמים מהמזרח הרחוק. בזמן שמרתיחים את המים לבישול הפסטה, מכינים את הירק הנלווה, מסננים, מערבבים ומגישים: זה הכול! אם מזדמן לכם צרור יפה של באק צ'וי, התוצאה תהיה נהדרת, אבל אפשר בהחלט להמיר אותו בעלי תרד, או מנגולד או כרוב סיני.

רכיבים
500 גרם פסטה פרפרים
1 כף שמן חמניות או קנולה
2 כפיות שמן שומשום קלוי
2 כפות גדושות שום טחון
2 כפות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
3-2 כוסות באק צ'וי שטוף היטב וקצוץ לפרוסות
1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
2 בצלים ירוקים פרוסים למקטעים של 3 סנטימטר
4-3 כפות רוטב סויה
3-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופציה: 5 כפות שקדים פרוסים

הכנה
מרתיחים בסיר גדול מים ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית. מסננים.
במקביל, מחממים את שני סוגי השמן בווק או במחבת רחבה. מטגנים את השום והג'ינג'ר עד להשחמה. מוסיפים את הפלפל האדום, מטגנים שתי דקות לריכוך, ומוסיפים את עלי הבאק צ'וי ואת הבצל הירוק. מקפיצים בערבוב כחמש דקות, עד שהעלים נראים "נבולים". מוסיפים רוטב סויה ורוטב צ'ילי, מערבבים היטב ומוסיפים את הפסטה המסוננת. מערבבים שוב ומגישים מייד.
אופציה: מפזרים את השקדים הפרוסים בהגשה.



פסטה שענת (אחותי) אוהבת במיוחד
בתיאבון!

8 תגובות:

  1. שלום לך.
    מהם עלי באק צ'וי? היכן קונים אותם?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום! זה צמח ממשפחת הכרוב
      https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%91_%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99
      אני השגתי בארגז האורגני של חביביאן, אבל ראיתי לא פעם בשוק הכרמל, הדוכנים שמתמחים בעלים הירוקים.
      אם לא השגת, אפשר להשתמש בתרד אן מנגולד

      מחק
    2. התגובה הוסרה על ידי המשתמש שכתב אותה.

      מחק
  2. התגובה הוסרה על ידי המשתמש שכתב אותה.

    השבמחק
  3. יאמי, נשמע לי טעים לגמרי. היזדמן לי לטעום פאק צוי, טעים ביותר!

    השבמחק
  4. טעים כמו כל המתכונים שלך❤

    השבמחק