יום חמישי, 28 ביולי 2016

סלט שעועית תאילנדית ותירס צלוי

אצל ילדים דו-לשוניים אפשר לשמוע הברקות חמודות במיוחד. כשהבן שלי היה קטן, הוא ביקש מסבתא לשיר לו את השיר "green train". חשבה סבתא וחשבה.... עד שהבינה שהילד רוצה לשמוע "רַכֶּבֶת אֲרֻכָּה, אֲרֻכָּה כָּל-כָּךְ". ארוכה, ירוקה.... התבלבלו לו בזיכרון. ולמה נזכרתי בסיפור? כי בארגז הירקות הגיעה שעועית שלא הכרתי: גם ירוקה וגם ארוכה. בארץ קוראים לה "שעועית תאילנדית" אבל בלא מעט אתרים באנגלית קוראים לה "שעועית ארוכה"! וכדי להרבות בשמחה, היא מופיעה גם בצבע סגול, עמוק. יחד עם גרעיני תירס קלוי הצטרפה השעועית הזו לסלט מעולה, שטעים בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר. אם אין לכם שעועית ארוכה, לכו על שעועית ירוקה.






רכיבים
250 גרם שעועית תאילנדית  
2 קלחי תירס טריים
2 כפיות שמן זית לצליית התירס
1 כפית פלפל חריף אדום קצוץ דק
2 כפיות שמן שומשום
2 כפיות חומץ יין אדום
2 כפיות זנגוויל טרי מגורר
½ כפית מלח
עלים קרועים משלושה גבעולי בזיליקום

הכנה
מחממים תנור לחום בינוני גבוה, מושחים את קלחי התירס בשמן וצולים בתנור עד שהגרעינים מתרככים, כחצי שעה (תלוי בטריות הקלחים). מגלחים את הגרעינים ומעבירים לקערה בינונית.
שוטפים את השעועית וחותכים למקטעים. מבשלים 4-3 דקות במים רותחים, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח, כדי להפסיק את הבישול. מסננים שוב ומעבירים לקערה עם התירס.
מערבבים שמן, חומץ, פלפל אדום קצוץ, זנגוויל ומלח ויוצקים על הירקות. מקפיצים לערבוב, מוסיפים עלי בזיליקום.



 את השאריות הוספתי לסלט ירקות 
הקלות J
אפשר להשתמש בתירס קפוא, מופשר. אפשר להשתמש בשעועית קפואה, מופשרת וחלוטה שתי דקות במים רותחים.

אין תגובות:

פרסום תגובה