יום חמישי, 7 ביולי 2016

קארי דלעת ועדשים אדומות

גם בלהט הקיץ אני רוצה אוכל מבושל ומלא טעם. את הקארי הזה הכנתי בטעם מעודן ולא חריף, כי שלחתי דוגמית ממנו לפעוט בן שנה וקצת. עוד לא שמעתי תגובות ממנו, אבל אני מקווה שאהב. אם אתם אוהבים קארי חריף יותר, אפשר להוסיף רבע פלפל חריף קצוץ או עוד שבבי צ'ילי. אל תוותרו על התבלינים השלמים, כי אין מה להשוות בטעם של זרעי כוסברה או כמון כתושים לבין האבקה הקנויה. זה כמו ההבדל בין תות שדה טרי לבין תות משומר. עם אורז, עם פסטה, עם לאפה או בלי שום תוספת, יש פה חגיגה של טעמים וצבע. 





רכיבים
1 כף שמן
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
1 תפוח אדמה בינוני (לא חובה)
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית גארם מסאלה*
¼ כפית שבבי צ'ילי (יותר אם אוהבים חריף)
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס מים, ועוד לפי הצורך
1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קטנות (כחמש כוסות)
45 כפות כוסברה קצוצה

לחיזוק הטעם בסוף הבישול
1 כפית שמן
10 עלי קארי יבשים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית גארם מסאלה

הכנה
בסיר בינוני, מחממים את השמן ומאדים בו בצל, שום וג'ינג'ר מגורר. מערבבים כשלוש דקות ומוסיפים תפוח אדמה (אם משתמשים - לא חובה) עם כמון, כוסברה, גארם מסאלה ושבבי צ'ילי. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כחמש דקות עד שתפוחי האדמה מכוסים היטב בתבלינים ומזהיבים מעט. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים אותן לסיר עם כוס מים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות. מדי פעם בודקים ומוסיפים מים אם צריך. עכשיו מוסיפים את קוביות הדלעת והכוסברה הקצוצה, ומבשלים עוד כעשרים דקות, עד שהדלעת מתרככת. בסיום הבישול, מחממים במחבת קטנה את השמן עם התבלינים לחיזוק הטעם. מטגנים דקה או שתיים ומוסיפים את תוכן המחבת לסיר. מערבבים היטב ומגישים.



בתיאבון!

*גארם מסאלה הוא תערובת תבלינים הודית סטייל חוואיג' או ראס-אל-חנות. אפשר לקנות בחנויות תבלינים, ואפשר בקלות רבה להכין לבד. מומלץ להכפיל ולשלש כמויות 

כפית זרעי הל
כפית זרעי פלפל שחור
כפית זרעי כמון
כפית זרעי כוסברה
כפית מסמרי ציפורן
שליש אגוז מוסקט
8-5 ס"מ מקל קינמון

טוחנים היטב במטחנת תבלינים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר או במקפיא.


אין תגובות:

פרסום תגובה