יום שני, 10 באוקטובר 2016

קדירת חיטה וגריסים עם סלק צהוב (ומתכוני סלק סגול)

אני אוהבת להתפייט על צבעו העמוק של הסלק הסגול, ונהנית להוסיף אותו כמעט לכל דבר, אבל כשהגיע סלק צהוב בארגז האורגני ממשק חביביאן, כלל לא הצטערתי. ראשית, במקביל קיבלתי גם צרור מופלא של סלקים קטנים סגולים, שאמלא בממרח קשיו ושקדים לכבוד החג. ושנית, ידעתי שהסלק הצהוב הקלוי ישתלב יפה בקדירת דגנים משביעה. התוצאה מזכירה קצת את המעין-ריזוטו שהכנתי לפני שנה, ובהחלט אפשר גם כאן להמיר את הסלק בשומר.




רכיבים
500 גרם סלק צהוב
1 כף ועוד 2 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס לקליית הסלק
1 כף עלי תימין
3 שיני שום קצוצות
1 גזר קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1 כוס חיטה מלאה, מושרה במים רותחים 30 דקות
1 כוס גריסים
5 כוסות ציר ירקות רותח (למשל כזה)
8 אבקני זעפרן מושרים ב-2 כפות מים רותחים
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס















הכנה

שוטפים את הגריסים והחיטה. משרים רק את החיטה במים רותחים לחצי שעה.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה, מרפדים תבנית בנייר אפייה. מקלפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות בגודל אחיד, בערך 2 על 2 ס"מ. מקפיצים את הסלק בקערה עם כף שמן זית, כפית מלח גס ועלי תימין. משטחים בתבנית ואופים עד שהסלק רך ומשחים מעט בקצוות, כחצי שעה.
בסיר רחב בעל תחתית עבה מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים בה שום, גזר וסלרי עד שהשום משחים. מוסיפים את הגריסים והחיטה המסוננת, הזעפרן וציר הירקות הרותח. מוסיפים מלח ופלפל, מכסים היטב ומבשלים כ-50 דקות על להבה קטנטנה. בודקים מדי פעם אם צריך להוסיף נוזלים. לקראת סוף הבישול, כעבור כחצי שעה, מוסיפים את הסלק הקלוי ומערבבים, מכסים שוב וממשיכים לבשל.

בתיאבון!

ויש גם מתכונים עם סלק סגול:






אין תגובות:

פרסום תגובה