יום שני, 8 באוגוסט 2016

עוגה בחושה טבעונית עם וריאציות (כולל עוגת שיש)

גם בשיא החום, וגם כשיש שפע של פירות קיץ נהדרים, יש רגעים שבהם מתחשק רק עוגה, רכה ומנחמת, אבל שתהיה מהירה וקלה להכנה. מקור המתכון הנהדר הזה הוא הבלוג של ריצ'ה. אחרי שהכנתי את עוגת השיש פעמים אחדות, ניסיתי כמה וריאציות: עם פירות ועם תערובת אגוזים וקינמון, במחווה ל"עוגה לקפה" של רות סירקיס. כולן נהדרות, כולן טעימות, כולן קלות להכנה.

עוגה בחושה עם אגוזים (מחווה ל"עוגה לקפה" של רות סירקיס)

העוגה הבסיסית
רכיבים 
½1 כוסות קמח לבן (אפשר להמיר חלק בקמח כוסמין)
¼ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב שקדים או סויה
1 כף זרעי פשתן טחונים
⅔ כוס סוכר
¼ כוס שמן נייטרלי 
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית מולסה (לא חובה)
3 כפות ממרח שקדים/שקדיה
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומכינים תבנית מלבנית (20 על 10 ס"מ) או תבניות קטנות או אפילו תבניות מאפינס (זמן האפייה יוכתב ע"י גודל התבנית).
מנפים לקערה בינונית קמח, מוסיפים מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
בקערה נפרדת מערבבים פשתן טחון עם חלב, מוסיפים סוכר, שמן, וניל ומולסה, ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים היטב. לעוגה בחושה בסיסית, מוסיפים עכשיו את ממרח השקדים, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות או עד שמוכן (מבחן הקיסם: נועצים קיסם ואם הוא יוצא יבש, רק עם קצת פירורים, העוגה מוכנה)

עוגת פירות
מכינים את התערובת. מוסיפים ½ כוס פירות יער טריים או מופשרים או פירות קיץ פרוסים, מערבבים בעדינות. יוצקים לתבנית, אופים.

עוגה לקפה
מכינים את העיסה. 
מערבבים בקערה קטנה:
½ כוס אגוזים קצוצים
2 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון
יוצקים שני שליש מעיסת העוגה לתבנית. מפזרים חצי מתערובת האגוזים, מכסים בעיסת עוגה, מערבבים קצת, כדי שהאגוזים יתאחדו עם העיסה. יוצקים את שאר העיסה. מפזרים מעל את שאר תערובת האגוזים. אופים.

עוגת שיש מהממת
מכינים את העיסה עד לשלב ממרח השקדים. מחלקים את העיסה לשליש (שיהיה החלק השוקולדי) + שני-שליש (החלק הלבן). 
לחלק הגדול מוסיפים את ממרח השקדים ומערבבים היטב.
מוסיפים לשליש השוקולדי
½ 2 כפות קקאו איכותי
½  כוס שוקולד צ'יפס
ומערבבים.
יוצקים מחצית מהתערובת הלבנה לתבנית, יוצקים עליה את התערובת השוקולדית, מכסים בשאר התערובת הלבנה. לוקחים מזלג או קיסם ארוך ומערבבים מעט את העיסה בתבנית (כאילו כותבים שוב ושוב את האות ע' בכתיב). כך מתקבל אפקט השיש.
אופים כארבעים דקות.







עוגת שיש

עוגה בחושה עם דובדבנים

10 תגובות:

  1. היי! העסק הזה תופח ונהיה ספוגי?

    השבמחק
  2. אהלן! תופח ולא דחוס, בהחלט

    השבמחק
  3. היי האם אפשר להמיר לגמרי לקמח כוסמין מבלי לשלב קמח לבן והאם ניתן לשלב קמח מלא וקמח כוסמין
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אנונימי, לא ניסיתי. נראה לי שזה יצריך שינוי בכמות הנוזל. אם תנסה/י אשמח לשמוע אם הצליח לך!

      מחק
  4. היי.מה ממרח השקדים נותן? חוץ מתוספת טעם כמובן..
    תודה מראש
    :)

    השבמחק
  5. בשביל מה משמש הממרח שקדים והפשתן?
    אפשר להחליף את הפשתן ב צ'יה לא טחונה?
    ומה לגבי לוותר על הפשתן?

    השבמחק
    תשובות
    1. הפשתן משמש להדבקה - לא הייתי מוותרת עליו. הגיוני שניתן להחליף בצ'ייה אך לא ניסיתי. ממרח השקדים מוסיף טעם ורכות: לא הייתי מוותרת!

      מחק
  6. וואו, לא ידעתי מה עומד לצאת מהתערובות המשונות האלה שהיו די סמיכות (הכנתי את גרסת השיש). יצאה עוגה גבוהה ואוורירית הכי טובה שהכנתי אי פעם, נראית כמו ממאפיה. הפשתן עושה את זה כנראה.

    השבמחק
  7. איך טוחנים את זרעו הפשתן?

    השבמחק
    תשובות
    1. הכי נוח במטחנת קפה (בחנויות טבע אפשר לקנות כבר טחון). ולשמור במקפיא.

      מחק