יום ראשון, 12 באוקטובר 2014

ושמחת בחגך: סלקים קטנים ממולאים קרם קשיו


סלקים קטנטנים הופיעו בשוק לפני החג: ממש התבקש להוסיף אותם לסעודה במנה שתדגיש את יופיים וצורתם. אין ספק, זו לא מנה שמכינים ברגע, אבל לטעמי התוצאה לגמרי מצדיקה את ההשקעה, בטעם וביופי: המלית העדינה סופגת את טעם הסלק, הסלק סופג את הרוטב החמצמץ שבו הוא נאפה וגרגרי הרימון מוסיפים ליופי הארגמני ולטעם החג.




"הסלק ראה, והנה גם הוא בא"
רכיבים
10 סלקים קטנים
10 כפיות גדושות ממרח קשיו ושקדים (מתכון בהמשך)
לרוטב 
1 כף רכז רימונים
1 כף מיץ לימון טרי
כפית מלח
כוס מים
1 רימון להגשה

הכנה
שוטפים היטב את הסלקים ומבשלים או אופים עד לריכוך. אני אידיתי 13 דקות בסיר לחץ.
מקלפים את הסלקים בעדינות בעודם חמים. פורסים בזהירות את הזנב ליצירת בסיס איתן. פורסים בזהירות פרוסה קטנה מהראש שתשמש כמכסה. מוציאים את תוכן הסלק באמצעות כפית ייעודית או בכפית רגילה + סבלנות. לא משתמשים בתוכן, שומרים אותו, ואפשר להקפיא, כתוספת לקציצות או סלט. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד שלושה ימים.
ממלאים כל סלק בכפית ממרח הקשיו. מכסים במכסה, מסדרים בתבנית.
מערבבים את רכיבי הרוטב ויוצקים בזהירות מסביב ובין הסלקים. גם עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר יום-יומיים.
מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) למשך חצי שעה.

לפני ההגשה, פורטים רימון, ומפזרים את הגרגרים מעל הסלקים המוכנים.


לפני האפייה, מרוקנים

 לפני האפייה, ממולאים

 אחרי האפייה, הרוטב מצטמצם 


ממרח קשיו ושקדים
לא משתמשים בכל הכמות הזו אבל חבל להכין כמות קטנה. את השארית אפשר להקפיא לפעם אחרת, או  לאפות לקבלת "פֶטָה" טבעונית.





"גבינת" קשיו ושקדים

רכיבים
1 כוס קשיו טבעי (לא קלוי)
3 כפות אבקת שקדים, או שקדים טחונים סחוטים ממשקה שקדים ביתי
1 שן שום
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
כחצי כוס מים 

הכנה
משרים את הקשיו בשלוש כוסות מים לשלוש שעות לפחות. מסננים היטב.
טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את כל הרכיבים. מוסיפים מים אם צריך, כדי להגיע למרקם משחתי. מעבירים לכלי מרופד בבד גזה (או לשקיק ייעודי, או למסננת מרופדת בחיתול), וסוחטים היטב. משאירים על מסננת במקרר למשך שעה לפחות.
ממלאים את הסלקים, ואופים את שארית הממרח (במקביל לאפיית הסלקים, לחיסכון  בחשמל) כארבעים דקות בתבנית קטנה משומנת: מתקבלת כיכר שחומה מבחוץ ונימוחה מבפנים, שטבעונים קוראים לה "גבינה".  





מועדים לשמחה!

5 תגובות:

  1. דיייי, זה יפיפה בצורה בלתי רגילה. איזה כייף לכם

    השריף

    השבמחק
  2. שריף, כמה שזה נראה יפה, הטעם טעים שבעתיים! נסי ותיהני :-)

    השבמחק
  3. נראה מגניב, הולכת לנסות

    השבמחק
  4. תודה רבה, הכנתי לראש השנה ואהבנו מאד מכינה שוב לשבת. חבלים גבינה שיוצא טעים מאד

    השבמחק